Nico van den Heuvel

Als Belanda ben ik tien  jaar geleden zijdelings  betrokken geraakt  met de  ontwikkeling en realisatie  van Sawah Belanda in Arnhem.
Dankzij Joyce en Marion Bloem is het  toch gelukt om  de droom  van een Sawah Belanda te verwezenlijken. Het uitzoeken van de locatie was niet makkelijk. In de tuinen van Bronbeek of in het park Sonsbeek? Er is uiteindelijk gekozen voor Park Sacre Coeur.
Toen kwamen de  heftige protesten van de hondenbezitters uit het  Park Sacre Coeur. Hoe krijgt Sawah Belanda het verse water in de sawah’s?
Via een pompinstallatie en is dit wel vorstvrij, etc, etc? Met doorzettingsvermogen van Joyce Bloem is het uiteindelijk gelukt om het hele park in te richten met een derde vijver en als attractie het monument Sawah Belanda. Voor het onderhoud van Sawah Belanda is het toch steeds gelukt om ieder  jaar rijstplantjes te laten groeien.
Dit was niet meer vol te houden door twee personen. Maar  door de oprichting van de Stichting monument Sawah Belanda is dit probleem opgelost.
Daarom ben ik zeer vereerd dat ik zitting mag nemen in het Bestuur van monument Sawah Belanda als Belanda.
b amboe en stromen nieuw Nico voor Bestuur, stromen van gedachten als water._.uit de bron