Druk bezocht herdenkingsfeest Sawah Belanda

De feestelijke Indië-Herdenking Sawah Belanda bij het Indisch Monument op 21 augustus was een groot succes. Nog niet eerder was er zoveel belangstelling voor zowel de kranslegging als het herdenkingsfeest in park Sacré Coeur in Arnhem.

Honderden bezoekers kwamen af op de optredens van gitarist Erwin van Ligten, de krissendansers DwiBuhmi, de Peduli Seni Indonesia dansgroep, duo Retired en een latin danspaar. Marion Bloem benadrukte in haar toespraak nogmaals het belang van de Indië-Herdenking. In de grote tent was het niet alleen luisteren en genieten van de muzikanten en dansgroepen, maar iedereen kon ook meedansen. Ook bij de  kunstkramen was het een drukte van jewelste. De kraamhouders verkochten hun waar goed. Zelfs de sateetjes van de eetkraam van Sama Sama waren aan het eind van de middag allemaal uitverkocht.

De voorzitter van de organisatie TIP (The Indo Project) uit Boston (Amerika) was ook aanwezig. Zij heeft een mooi bloemstuk geplaatst bij het Indisch Monument. TIP verbindt duizenden Indo’s wereldwijd middels hun website, FB page en nieuwsbrief. Alle communicatie is Engelstalig, zodat Indo’s van Canada tot Nieuw-Zeeland op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Behoud Indisch Erfgoed. Slogan: ‘Honor the Past, Preserve the Future.’

Het bestuur van Sawah Belanda kijkt tevreden terug op zowel de kranslegging als het herdenkingsfeest. Mede dankzij een financiële ondersteuning van de provincie Gelderland was dit mogelijk. Ook in 2023 organiseert het bestuur weer een groots herdenkingsfeest!

Het bestuur van de stichting Sawah Belanda

  • Geplaatst op:

    25 augustus 2022

  • Categorie:

    Algemeen